Profesorii vor fi vaccinați din a doua jumătate a lunii februarie
Profesorii vor fi vaccinați din a doua jumătate a lunii februarie

Profesorii vor fi vaccinați din a doua jumătate a lunii februarie, a spus Sorin Cîmpeanu. Ministrul învățământului spune că din a doua jumătate a acestei luni personalul din învățământ va avea „o prioritate sistemică” în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID.

 

Încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. A demonstrat că e cea mai numeroasă categorie din cel nouă categorii de personal esențial care are disponibilitate de vaccinare, care vrea să se vaccineze, știind fiind faptul că, de luni, cea mai mare parte a școlilor își desfășoară orele cu prezență fizică.

Îmi exprim încrederea că prin responsabilitatea fiecăruia în școli nu vor fi focare, astfel încât e o speranță să nu închidem școlile după ce le-am deschis. Unde vor apărea situații, împreună cu MInisterul Sănătății, DSP-urile și alți responsabili nu vom ezita să luăm decizii pentru siguranța sanitară a tuturor”, a declarat miercuri Sorin Cîmpeanu.

Profesorii vor fi vaccinați în februarie. Ministrul a precizat că de luni, de când s-au redeschis majoritatea școlilor, nu s-au înregistrat cazuri de elevi care să prezinte simptome de infecții respiratorii: „Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele școlare județene, deci cu toate școlile. Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi avut simptome, darămite cazuri care să genereze suspendarea activității la clasă. Evaluările vor fi făcute săptămânal, raportările de vineri vor fi luate ca referință pentru rata de infectare pentru a ști cum se derulează lucrurile în continuare” a mai spus ministrul educației.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *