Sporurile bugetarilor sunt analizate de Guvern, iar vicepremierul Kelemen Hunor este tranșant cu privire la sporul de calculator, într-o societate care se vrea digitalizată.

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat la rândul său luni că Guvernul va analiza toate sporurile bugetarilor pentru a decide care dintre acestea vor fi eliminate. „Dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, aruncă și telefonul mobil la gunoi”.

Întrebat miercuri dacă Guvernul ia în calcul ca de anul viitor modificarea sporurilor bugetarilor, Kelemen Hunor a spus că nu a văzut lista sporurilor bugetarilor publicate de fostul ministru al Muncii, dar Guvernul va face o analiză a tuturor sporurilor și o modificare a Legii salarizării.

Până când nu vedem în Guvern și în coaliție mai multe, nu pot să vă spun. Există un risc de spor pentru muncă la calculator. Nu cred că este un spor care trebuie păstrat în continuare. Dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, atunci aruncă și telefonul mobil la gunoi și să nu mai deschizi calculatorul. Nu poate exista un astfel de spor și am menționat unul singur”, a declarat vicepremierul, citat de B1TV.

 

Ce anunțase Violeta Alexandru

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, actual deputat PNL, a făcut noi precizări cu privire la sporurile din sistemul bugetar. Într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, cu Tudor Mușat, Violeta Alexandru a precizat că problema este că aceste sporuri nu sunt acordate pe criterii de performanță, ci sunt mai degrabă o modalitate prin care salariile sunt crescute. Anterior, Violeta Alexandru atrăsese atenția, într-o postare pe Facebook, asupra faptului că în sistemul bugetar există peste 50 de sporuri, iar ”cu câteva excepții, sporurile în sistemul public au apărut precum am văzut că au apărut și pensiile speciale”.

Întrebată de ce a reușit să centralizeze până acum sporurile, în condițiile în care a fost mai mult de un an ministru al Muncii, Violeta Alexandru a precizat: ”Prioritățile mele, anul trecut, recunosc, au fost să asigur toate resursele oamenilor ca să nu-și piardă locurile de muncă și să recuperez zeci de mii de dosare întârziate în procesarea de deciziei de pensie, așa cum le-am găsit de la anteriorul ministru PSD.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul