IPS Teodosie pensie. IPS Teodosie a fost obligat să se pensioneze
IPS Teodosie pensie. IPS Teodosie a fost obligat să se pensioneze

IPS Teodosie pensie. IPS Teodosie a fost obligat prin decizie judecătorească să iasă la pensie, după ce a pierdut definitiv procesul cu Universitatea Ovidius din Constanța. Teodosie era profesor titular la Facultatea de Teologie, a depășit vârsta de 65 de ani și u voia să se pensioneze, atacând, apelând la instanţele de judecată pentru a rămâne în continuare titular la Facultatea de Teologie.

Decizia Curții de Apel Galați este definitivă, după ce arhiepiscopul Tomisului s pierdut și în primă instanță procesul la Tribunalul Constanța.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius, relatează B1TV.

IPS Teodosie pensie. Minuta ședinței de la Curtea de Apel Galați

Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii cererii de recurs invocată de intimată. Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 01.02.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.

Document: Hotărâre 75/2022 01.02.2022

Profesorul universitar Teodosie Petrescu a împlinit 65 de ani în 2020 şi a solicitat Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) prelungirea calităţii de profesor titular până la finalul anului universitar 2020/2021, lucru care s-a şi întâmplat.

Vara trecută, însă, ÎPS Teodosie nu s-a pensionat, ci a solicitat UOC să-i prelungească din nou această calitate de profesor titular şi pentru anul şcolar 2021/2022. Doar că, de această dată, Universitatea i-a refuzat cererea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *