Un șofer acuză un echipaj de jandarmi că i-au zgâriat intenționat mașina, chiar în centrul Bucureștiului. Șoferul recunoaște că a parcat într-un loc interzis, dar spune că pentru asta trebuia să primească o amendă, așa că a obținut imaginile video ale faptei și va face plângere penală pentru distrugere.

Incidentul a avut loc marți, în București, pe șoseaua Cotroceni. Șoferul și-a găsit mașina zgâriată cu cheia și a făcut rost de imaginile camerelor de supraveghere din zonă, constatând, cu uimire, că tocmai un echipaj de jandarmi care trebuie să asigure ordinea publică, ar fi comis o faptă penală, arată B1TV.

După ce a parcat neregulamentar autoturismul pentru a rezolva o problemă apărută în ultimul moment, șoferul și-a găsit mașina zgâriată. În urma verificării imaginilor surprinse de camerele de luat vederi nu mică i-a fost mirarea când a constatat că vinovați pentru vandalism sunt chiar oamenii legii. În imagini se poate vedea cum un jandarm zgârie autoturismul intenționat cu un obiect contondent, chiar din autospecială.

Contactat de B1TV.RO, șoferul păgubit de oamenii legii a spus că va depune plângere penală împotriva celor vinovați:

Am avut o urgență. Am lăsat mașina, într-adevăr, în mijlocul drumului pe avarii, aveam și numărul de telefon pe parbriz, la vedere. Am intrat unde aveam treabă la bancă. Când am ieșit de acolo am constatat că mașina era zgâriată. Uitându-mă în jur am văzut că nu sunt camere de luat vederi la bancă. Până la urmă mi-am adus aminte că în zonă locuiește un prieten și l-am întrebat dacă are o cameră în zona respectivă. A scos camera și am observat de fapt cine era vinovatul”.

Șoferul păgubit este revoltat de cele întâmplate și spune că nu se aștepta ca oamenii legii să fie cei care i-au vandalizat mașina. Deși recunoaște că a parcat neregulamentar susține că faptele jandarmilor sunt revoltătoare. În loc să aplice legea, aceștia au provocat daune mult mai mari :

Nu mă așteptam ca Jandarmeria Română să facă acte de vandalism. Mă așteptam ca Jandarmeria să te protejeze. Cred că cel mai normal era ca în cazul în care constata că am făcut ceva greșit să anunțe Poliția Română, să cheme Poliția Rutieră, să mă amendeze. Dar sub nicio formă să îmi distrugi bunul ca jandarm”.

Șoferul este decis să facă o plângere penală pentru distrugere: „În ce țară trăim, pentru ce plătim pensii speciale, pentru ce plătim sporuri de risc. Care era riscul jandarmului, să îl prind, nu? Ce treabă avea acolo jandarmii, ce fac ei toată ziua, cu asta se ocupă? Cei care îl însoțeau, sunt curios dacă au trecut în raport ce s-a întâmplat sau nu. Asta înseamnă că poate să facă orice un jandarm și nimeni nu află pentru că sunt protejați”.

B1TV.RO a încercat să obțină un punct de vedere de la reprezentanții Jandarmeriei, însă nu au primit un răspuns.

Vezi imaginile AICI

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *