Jens Stoltenberg promite protecția NATO. Alianța va proteja România în contextul amenințărilor Rusiei de la granița cu Ucraina, spune secretarul general al NATO, care vorbește despre protecția oferită României și celorlalți aliați. „Suntem împreună, umăr la umăr, pentru a proteja România” a spus Jens Stoltenberg, la primirea trupelor americane de la baza Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Preşedintele Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, au vizitat, vineri, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

O mie de militari americani, staționați până acum în Germania și relocați în România, vor rămâne aici cât va fi nevoie, în contextul tensiunilor generate de Rusia, prin masarea de trupe la granițele Ucrainei.

O mie de militari sunt prezenți la baza Kogălniceanu. Așa arată NATO în acțiune. Suntem împreună, umăr la umăr, pentru a proteja România și toți aliații noștri. Vă mulțumim pentru tot ce faceți și pentru ajutorul vostru. Transmitem un mesaj puternic în vremuri grele: suntem împreună pentru a păstra pacea și pentru a rezista agresiunilor.

E un un răspuns necesar și de apărare vizavi de ce se întâmplă la granița Ucrainei. Facem apel la Rusia să continue dialogul, suntem oricând deschiși la o soluție politică. Dar suntem, în același timp, și puternici și vigilenți. Acesta este scopul pentru care suntem aici”, a spus Jens Stoltenberg.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a ținut să mulțumească americanilor, italienilor și germanilor pentru sprijin.

Suntem recunoscători președintelui Biden pentru decizia de a trimite trupe în România.

Prezența dvs aici e o dovadă a coeziunii aliaților și a angajamentului ferm al SUA ca partener strategic. E și continuarea cooperării excelente între forțele militare ale României și ale SUA.

Transmitem recunoștința noastră, mulțumim și trupelor italiene și germane!

Doresc să vă laud pentru eforturile pe care le depuneți. Vă mulțumesc pentru implicare și profesionalism! Veți găsi același profesionalism și dedicare în rândul trupelor române.

Noi suntem NATO, iar aceasta e cheia pentru pace durabilă, stabilitate și prosperitate în întregul spațiu euro-atlantic”, a declarat Iohannis.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *