Joburile vacante din România ating cifra de un milion, spune Marius Budăi
Joburile vacante din România ating cifra de un milion, spune Marius Budăi

Joburile vacante din România ating cifra de un milion, spune ministrul muncii. Țara noastră are nevoie de angajați în domeniul serviciilor, HoReCa, agricultură sau construcţii, a anunțat Marius Budăi.

Din ceea ce declară mediul de afaceri, este undeva la 800.000 – 1 milion de locuri de muncă ce ar trebui să fie ocupate. Cele declarate oficial sunt mult mai puţine” a declarat Marius Budăi, ministrul muncii, miercuri seară la Antena 3.

Întrebat, de asemenea, în ce zone sunt cele mai mari cereri, Marius Budăi a explicat că în diferite domenii există solicitări.

Joburile vacante din România, afectate de războiul din Ucraina

Servicii, HoReCa, acum prin închiderea capacităţilor de producere în Ucraina, cablaje, CIP-uri şi ce se mai lucrează prin Ucraina, construcţii, agricultură”, a mai spus Budăi.

Marius Budăi a explicat cum vor putea românii accesa măsurile de ajutor în cazul în care nu au fost identificați acum în baza de date.

Astăzi am stat cu domnul ministru Boloş foarte multe ore ca să ne uităm exact, astfel încât să nu pierdem niciun euro din măsurile pe care le putem deconta acum din fondurile europene, să nu pierdem din vedere niciun cetăţean care are nevoie de sprijinul nostru.

Pentru că sunt foarte multe situaţii pe care trebuie să le prevedem în documentele care urmează. În majoritatea situațiilor vor scoate orice fel de birocrație a adăugat ministrul muncii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *