Moldova are nevoie de o armată puternică și bine echipată
Moldova are nevoie de o armată puternică și bine echipată

Moldova are nevoie de o armată puternică și bine echipată, afirmă președinta Republicii, Maia Sandu, după recentele provocări din spațiul rus care au dus la mai multe explozii în zona separatistă Tiraspol.

Maia Sandu a declarat miercuri că Republica Moldova trebuie să investească mai mult în forţele sale armate, pentru a fi capabilă să răspundă provocărilor.

O armată puternică şi bine echipată oferă ţării libertate de acţiune, încredere în forţele proprii şi opţiuni strategice. Prin urmare, trebuie să depunem eforturi financiare şi logistice serioase pentru a construi o armata profesionistă, modernă şi dotată”, a declarat Maia Sandu, potrivit deschide.md, citat de B1TV.

Avem război chiar la graniţa noastră, deci înţelegem foarte bine acest lucru. În acest sens, Republica Moldova trebuie să preia experienţa altor state neutre de consolidare a forţelor sale armate”, a menţionat ea.

Cu această ocazie, Maia Sandu a oferit mai multe distincţii ofiţerilor şi specialiştilor din cadrul Marelui Stat Major şi a vizitat baza militară nr. 142, care găzduieşte spaţiile de locuit şi complexul sportiv în care se pregătesc soldaţii armatei naţionale.

Maia Sandu a declarat, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, că autoritățile Republicii Moldova urmăresc cu precauție și vigilență evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol.

Analizele noastre, la această oră, arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova.

Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a mai spus președintele Republicii Moldova.

Moldova are nevoie de o armată puternică. Provocările din Transnistria

În Transnistria, regiune care aparține Republicii Moldova, dar care în realitate nu este controlată de Chișinău, a fost instituit cod roșu de pericol terorist pentru o perioadă de 15 zile. Măsura autorităților separatiste vine în contextul exploziilor înregistrate în ultimele două zile.

Cu toate acestea, Ucraina și analiștii de profil au descris incidentele drept o provocare. Kievul a acuzat Federația Rusă că se află în spatele unei operațiuni sub steag fals în Transnistria și că vrea să atragă regiunea separatistă în război.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *