Joe Biden a dat-o pe glume la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, pe care a avut-o marți la Casa Albă.

Președintele american a făcut o glumă referitoare la vârsta sa avansată. El a amintit că, atunci când era senator, acum „180 de ani”, a luptat pentru admiterea României în NATO. Remarca președintelui american l-a făcut pe Iohannis să râdă.

Ne-am amintit pentru o clipă, înainte de a intra dvs, că, pe vremea când eram senator, acum 180 de ani, am luptat foarte mult pentru admiterea României în NATO. Iar dvs ați depășit orice așteptări!

Și acum 20 de ani, când ați aderat la NATO, și în fiecare an de atunci, națiunile noastre au devenit doar mai apropiate”, a spus Joe Biden, potrivit B1TV.

Apoi, pe un ton mai serios, Biden a lăudat contribuția României la NATO și ajutorul acordat Ucrainei în fața invaziei ruse. La rândul său, Iohannis a promis că România va continua să sprijine Ucraina și a subliniat importanța prezenței trupelor americane pe teritoriul țării noastre.

Întrebat dacă Biden îi susține candidatura la funcția de secretar general al NATO, Iohannis a răspuns că discuțiile pe această temă nu sunt publice, dar a menționat că există riscul de a nu exista consens în cadrul Alianței. Iohannis consideră că este bine să existe doi candidați acceptabili, deoarece o organizație puternică are nevoie de competiție puternică.

Am decis să continuăm dialogul. Aceste discuții nu se fac publice și nu o să mă apuc eu să spun ce a spus președintele Biden, eu vă spun ce am spus eu acolo, dar discuția nu a fost una lungă, a fost una relativ scurtă și, dacă m-ați întrebat dacă există riscul să nu existe consens (până la summitul NATO din iulie), da, există riscul și tocmai de aceea cred că este foarte bine să existe două candidaturi, să existe doi candidați care, în general, sunt considerați acceptabili amândoi, pentru că o organizație puternică are nevoie și de competiții puternice” a spus Iohannis.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *