gabriela firea
gabriela firea

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală București, a declarat la România TV că la finalul mandatului a lăsat Capitala cu mai puține datorii decât actualul primar și contracandidat, Nicușor Dan. Și, asta în condițiile în care a avut mai puțin suport bugetar din partea Guvernului decât actualul primar, susține ea.

Sunt și acu datorii, și poate oricine să intre pe site-ul Primăriei Capitalei și să vadă execuțiile bugetare 7,3 miliarde de lei datorii. El (Nicușor n.r.) vorbea despre faptul că doar noi ne-am împrumutat, ne-am creditat pentru proiecte. Noi am avut 6 miliarde, deci și ceva, într-adevăr. Deci datorii mai mari acum decât la momentul la care am plecat eu din Primăria Capitalei, afirmă Firea.

Nicușor a primit dublu de la Guvern

Nicușor a primit mai mulți bani de la „dușmani”, Coaliția PSD-PNL, decât a primit ea în timpul unui mandat mult mai prietenos politic.

Pe de o parte, la nivelul unui an, în timpul mandatului meu, din cota defalcată de la Ministerul de Finanțe, noi primeam în jur de 3 miliarde de lei. Vreau să vă spun că anul trecut, cu Guvern PSD-PNL, Primăria Capitalei a primit peste 7 miliarde de lei, deci dublu și ceva. Asta e, eram subfinanțați.

Gabriela Firea admite cu diplomatic că a fost oarecum sabotată din cauza anvergurii sale politice, care amenința vârfuri ale PSD.

Am avut conturile blocate cu procesul cu Costanda, cu domnul Constanda, cu domnul Creștin. Am lucrat luni bune de zile într-o situație disperată și dramatică financiar. Dar nu cred că m-ați auzit pe mine și poți veți intra în arhivă să vin să spun că nu pot să realizez niciun proiect de mare infrastructură necesar pentru fluidizarea traficului, pentru că nu sunt bani.

Primăria va avea și în acest an datorii, pe care le va plăti viitorul primar, și ăsta voi fi eu, vă asigur. Dar nu voi veni să spun că nu am bani de investiții din cauza precedentului primar.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *