Președintele american Joe Biden și-a reafirmat luni angajamentul de a rămâne în cursa prezidențială, respingând speculațiile privind o posibilă retragere. Într-un interviu acordat emisiunii Morning Joe de la MSNBC, Biden a declarat cu fermitate: „Nu plec nicăieri”.

Liderul de la Casa Albă a abordat direct criticile, invitându-i pe cei care doresc retragerea sa să îl înfrunte la Convenția Națională Democrată din august. Această poziție vine în contextul unor îngrijorări crescânde privind capacitatea sa mentală, intensificate după o dezbatere controversată cu republicanul Donald Trump pe 27 iunie.

Biden și-a exprimat frustrarea față de ceea ce el consideră a fi presiunea „elitelor” de a-l scoate din cursă. „Nu-mi pasă ce cred aceste nume mari”, a afirmat președintele, referindu-se la organizațiile de știri și experții care i-au sugerat să se retragă, transmite PsNews.

Reiterându-și determinarea, Joe Biden a adăugat: „Nu aș candida dacă nu aș crede absolut că sunt cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024”.

În paralel, președintele a transmis o scrisoare aleșilor democrați din Congres, cerându-le să se „ralieze” în jurul candidaturii sale. „În ciuda speculațiilor din presă și din alte părți, sunt ferm hotărât să rămân în cursă”, a subliniat Biden, avertizând că „orice lipsă de discernământ cu privire la sarcina care ne așteaptă nu ar face decât să-l ajute pe Trump”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *