Joe Biden avertizează că Putin nu glumește cu folosirea armelor nucleare: „Nu ne-am confruntat cu perspectiva unei apocalipse de la Kennedy şi criza rachetelor din Cuba”

Joe Biden vrea să meargă la Kiev, pentru a vedea distrugerile provocate din războiul din Ucraina. Câțiva oficiali de rang înalt urmează să ajungă în Ucraina, dar președintele SUA ar vrea să ajungă personal să se întâlnească cu președintele Zelenski, pe care îl susține.

Administrația SUA ia în calcul să trimită un oficial american de rang înalt în Ucraina, iar printre numele vehiculate se numără secretarul de stat american, Antony Blinken, sau secretarul Apărării, Lloyd Austin.

Joi, în timp ce se pregătea să urce în Air Force One pentru a ajunge în Carolina de Nord, Joe Biden a vorbit cu reporterii, relatează B1TV.

Reporter: Veți trimite înalți oficiali în Ucraina?

Joe Biden: Luăm această decizie acum.

Reporter: Pe cine veți trimite?

Joe Biden: Ești gata să te duci tu?

Reporter: Dar dumneavoastră?

Joe Biden: Da!

Casa Albă a transmis apoi că discuțiile în vederea trimiterii unui oficial american de rang înalt la Kiev sunt încă în desfășurare.

Potrivit unei surse citate de CNN, oficialii americani au avut discuții preliminare în acest sens. E puțin probabil ca în Ucraina să ajungă Joe Biden sau vicepreședinta Kamala Harris, în schimb sunt vehiculate numele secretarulului Apărării, Lloyd Austin, sau al secretarului de stat, Antony Blinken.

Sursele CNN precizează, totuși, că sunt șanse ca vizita să nu aibă loc până la urmă.

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a transmis că mai importantă decât vizita e furnizarea de arme. Recent americanii au anunțat încă un ajutor pentru Ucraina, de data aceasta de 800 de milioane de dolari, care include chiar și elicoptere Mi-17.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *