Într-o discuție informală cu jurnaliștii, Klaus Iohannis dă semnalul variantei de președinte-femeie şi nu exclude revenirea într-un partid după finalul mandatului de președinte.

Într-o discuție informală pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o la Strasbourg cu jurnaliștii, spunea că la Palatul Cotroceni s-ar putea instala, după alegerile din acest an, fie un președinte, fie o președintă. Preciza însă că este nevoie ca persoana care îl va urma la Palatul Cotroceni să țină țara în direcția bună, o direcție pro-europeană, potrivit Antena 3 CNN.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit și despre negocierile pe care le fac partidele. Șeful statului spunea că partidele pot să își facă planuri, însă este posibil ca aceste planuri să nu se întâmple așa cum și-ar dori în realitate. Și aici a folosit o sintagmă care l-a făcut cunoscut: ”este un ghinion”.

De asemenea, președintele spunea că nu are de gând să se implice în listele pentru europarlamentare și că atât PNL cât și PSD trebuie să negocieze până când se înțeleg. Au doar două variante la dispoziție: fie o alianță înainte de alegeri, fie o coaliție care se formează după alegerile din acest an.

În ceea ce privește pericolul extremismului, președintele Klaus Iohannis se întorcea la discuția privind succesorul de la Palatul Cotroceni. Spunea că sociologii le transmit că un candidat comun ar elimina pericolul ca un extremist să preia funcția de președinte al României, însă el este de părere că românii vor fi cei care își vor alege președintele.

Întrebat dacă România are o șansă reală să ocupe o poziție europeană în viitoarea construcție, Iohannis a spus că până acum șansele au fost aproape de zero, însă acum ar putea fi crescute dacă nu ocupă o poziție la nivel european. Nu exclude să se întoarcă într-un partid politic, însă că nu exclude niciun scenariu în acest moment.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *