Image default
Actualitate

Klaus Iohannis depune azi o coroană de flori în memoria victimelor de la „Colectiv”

Preşedintele Klaus Iohannis va depune vineri o coroană de flori în memoria victimelor incendiului de acum 5 ani de la Clubul Colectiv.

Tot vineri este aşteptat ca şeful statului să promulge legea privind acordarea de tratament medical pe toată durata vieţii supravieţuitorilor tragediei de la Colectiv.

“Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi (…) exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a anunţat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Pe 14 octombrie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma incendiului de la Clubul Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii pe toată durata vieţii acestora.

64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la Clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid.

Related posts

Autostrada Moldova va fi începută peste doi ani cu bani europeni, promite premierul Ludovic Orban. Primul pas se va face marți

Constantinescu Gabriel

BREAKING. Klaus Iohannis anunță redeschiderea școlilor: „În consecință, pregătiți copiii pentru școală”

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis avertizează Guvernul despre mediul privat: Cunosc oameni de afaceri care așteaptă seriozitate și eficiență

Andrada Ionescu

1 comment

Dacian Cioloș, către Nicușor Dan: E liber să vină să se înscrie în USR PLUS dacă dorește - Lumea Politică 30 octombrie 2020 at 13:01

[…] Klaus Iohannis depune azi o coroană de… […]

Reply

Leave a Comment