Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că va accepta propunerea venită din partea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, fie că este vorba despre Ludovic Orban, fie că este vorba despre Florin Cîțu.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus că nu s-a implicat în negocieri, pentru că este datoria partidelor.

„Dacă se formează o coaliție care are majoritate în Parlament și îl propune pe Orban, îl accept, îl desemnez. (…) Dacă îmi vin cu o propunere, o voi accepta. Că este Orban, îl accept. Că este Cîțu, îl accept”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă care a avut loc la Giurgiu.

Klaus Iohannis:  „Dacă este Orban, îl accept, dacă este Cîțu, îl accept”

„De regulă, după alegeri, prima dată se constituia noul Parlament. Acum, cum suntem în plină pandemie, am început mai repede consultările, dar sunt lucruri care durează, nu vreau să repetăm greșelile care s-au făcut în trecut. Nu vreau să avem discuții în contradictoriu și dăunătoare după formarea guvernului, vreau ca toate lucrurile să fie clarificate înainte. Partidele la noi sunt încă în etapa în care învață cum se negociază coaliții, portofolii, programe de guvernare. Am mai avut coaliții și nu putem să spunem că au funcționat extraordinar de bine. De asta nu m-am implicat în negociere, ce să caute președintele într-o negociere concretă între partide? Acolo trebuie să se înțeleagă partidele”, a mai spus Klaus Iohannis.

„Să avem răbdare” Președintele României a vorbit și despre motivele blocajului de la negocieri. „Știu că este foarte interesant că x și y se ceartă pentru un scaun sau pentru o influență. Partidele se luptă pentru guvernare, așa funcționează politica de când sunt partide, dar lucrurile sunt complicate în aceste negocieri, doar la început pare simplu, însă îți dai seama pe parcurs că sunt viziuni diferite, scheme de minister diferite, trebuie să avem răbdare să așteptăm ca partidele să negocieze aceste lucruri”, a mai spus Klaus Iohannis.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul