Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm atacul terorist care a avut loc luni seara la Viena, soldat cu cel puțin un mort și 15 răniți.

„Vești îngrozitoare de la Viena în această seară. Condamn cu fermitate aceste acte de teroare atroce. Condoleanțele mele familiilor și celor apropiați ai victimelor. România este solidară cu Austria”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Mai mulți atacatori au tras focuri de armă asupra oamenilor din centrul Vienei. Cel puțin o persoană a murit și alte 15 au fost rănite. Un atacator a fost ucis de poliție, potrivit unui bilanț provizoriu.

Și președintele american Donald Trump a denunţat pe Twitter „încă un act de terorism josnic” comis la Viena, unde un atentat terorist a făcut doi morţi luni seară, adăugând că „atacurile răului” trebuie să înceteze, informează marţi France Presse şi DPA.

„Statele Unite sunt alături de Austria, Franţa şi întreaga Europă în lupta împotriva teroriştilor, inclusiv a teroriştilor islamici radicali”, a postat pe Twitter candidatul republican cu o zi înainte de scrutinul în care el candidează pentru realegere.

„Aceste atacuri ale răului asupra oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze”, a insistat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *