Președintele Klaus Iohannis, reclamat de unguri la CNCD. Este acuzat de incitare la ură și discriminare
Președintele Klaus Iohannis, reclamat de unguri la CNCD. Este acuzat de incitare la ură și discriminare

Președintele Klaus Iohannis a fost reclamat la CNCD de o asociație a maghiarilor. Deținătorul celei mai înalte funcții în stat este acuzat de incitare la ură și discriminare către comunitatea maghiară. Plângerea a fost depusă la doar câteva ore de la declarațiile președintelui Iohannis, care a acuzat PSD că a complotat cu UDMR pentru a da Ardealul ungurilor.

Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre”, a depus plângerea la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, arată Hotnews.

Președintele Klaus Iohannis a fost reclamat la CNCD. „Comportamentul domnului Președinte Klaus Iohannis, manifestat în toată mass-media, nu poate fi calificat altfel decât ca unul al cărui scop imediat este incitarea publicului la ură și/sau la discriminare în detrimentul unor categorii de persoane, în speță, împotriva cetățenilor români aparținând minorității maghiare din România. Prin declarația rostită de el se creează o atmosferă dezagreabilă la nivelul comunității maghiare” au scris în plângerea adresată CNCD membrii asociației ungurilor

CNCD este condus de Asztalos Csaba, care trebuie să decidă dacă plângerea confraților săi este întemeiată sau nu.

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un atac extrem de dur la adresa PSD.

„E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”, a declarat președintele Iohannis.

Acuzații grave la adresa Președintelui

„Agravează situația și faptul că domnia sa are calitatea de Președinte al României, ceea ce insuflă sentimentul că însuși statul român acționează împotriva cetățenilor săi de etnie maghiară”, au mai arătat reprezentanții maghiarilor.

Pe lângă demersul asociației, și fostul senator și consilier prezidențial Peter Eckstein Kovacs a anunțat pe Facebook că va face plângere la CNCD.

„S-a descalificat. Iohannis. Ca politician european. Ca Presedintele Romaniei. Ca om civilizat. Toate prin declaratia de azi,in care invinovateste ungurii ca, vor sa ia Ardealul. Ca foloseste limba maghiara in deridere si il face vinovat pe Orbán Viktor ca in coniventa cu PSD vrea Ardealul e doar frisca pe tortul nationalismului extrem”, a arătat Peter Eckstein Kovacs.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul