Image default
Actualitate

Klaus Iohannis se va vaccina public vineri: „Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina public împotriva Covid-19 vineri, 15 ianuarie, odată cu începerea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare din România.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu a personalului din învățământ, a persoanelor de peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul ș.a.m.d. .

Klaus Iohannis: „Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față”

Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, precizează Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni” a declarat vineri Klaus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști de ce până acum nu s-a vaccinat, președintele a răspuns că „nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit”.

„Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a declarat mulțumit de modul în care s-a desfășurat până acum campania de vaccinare.

„Campania de vaccinare până acum este un succes, chiar dacă unii vor să inducă altceva. La nivel european gradul de vaccinare de la noi ne poziționează pe locul 8, ceea ce nu e rău deloc”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis, a declarat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni, că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor deschide.

Iohannis anunță: Din 8 februarie se deschid majoritatea școlilor

„Am avut până adineaori o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, ministrul Sănătății și alte personalități din domeniu. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față.Și pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuție – la o concluzie extrem de importantă.Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală”, a declarat Klaus Iohannis.

Related posts

Cazurile de coronavirus în România. De ce mor și pacienții tineri aparent sănătoși, explică doctorul infecționist Adrian Marinescu

Raluca Turcan anunţă că stimulentul de reinserţie pentru părinţii care se întorc la lucru mai repede de 6 luni va fi majorat

Andrada Ionescu

Cum a răspuns Klaus Iohannis în legătură cu o posibilă carantinare totală de sărbători

Andrada Ionescu

Leave a Comment