Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că se așteaptă la o prezență mare la vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie. El a subliniat că nu va exista nicio piedică pentru alegătorii care sunt în localitățile care sunt în carantină.

Toți cei din orașele carantinate au dreptul să voteze, a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu există niciun fel de discriminare pentru alegători, pentru orașele sau localitățile care sunt în carantină.

„Indiferent dacă trăiți într-un oraș carantinat sau cu incidență mică de infectare, toată lumea are același drept să meargă la vot, are aceleași posibilități, secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile, pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță. Îi invit pe români să meargă în număr mare la vot.BEC a analizat toate situațiile, au găsit soluții pentru toate situațiile. Sunt convins că nu va fi nicio piedică pentru nimeni.Fiecare român care dorește să voteze, sper să fie cât mai mulți, poate să o facă în siguranță.Nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectărilor după alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Parada de 1 decembrie nu va avea loc

Parada de 1 Decembrie, care are loc în fiecare an la Arcul de Triumf, va fi anul acesta mult mai restrânsă. Din cauza pandemiei de coronavirus, în loc de binecunoscuta paradă va fi o ceremonie extrem de restrânsă, fără paradă militară şi fără participarea publicului larg, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

„Vreau să mă refer și la un alt subiect, care este deja pe agenda publică, și anume celebrarea Zilei Naționale. În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale. Însă, cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastre. Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical”, a declarat președintele Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul