Un politolog rus a luat-o razna complet în discursul său de susținere

Președinția rusă a reacționat, miercuri, la informația că Volodimir Zelenski efectuează o vizită la Washington, unde urmează să discute cu președintele american Joe Biden despre ajutorul militar al SUA în războiul declanșat de Rusia.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova „nu vede șanse” privind eventuale discuții de pace între Rusia și Ucraina iar noile livrări de arme occidentale pentru Kiev duc la agravarea conflictului.

„Livrările de arme continuă iar gama armelor furnizate se extinde. Toate acestea conduc la agravarea conflictului și asta nu e de bun augur pentru Ucraina”, a spus Peskov când a fost întrebat de jurnaliști în legătură cu vizita lui Zelenski la Washington.

El a completat spunând că nu crede că liderul de la Kiev își va schimba poziția cu privire la negocierile cu Rusia după călătoria în SUA.

Zelenski a exclus, în lunile din urmă, orice discuții cu actualul președinte al Rusiei, după ce Vladimir Putin a anexat prin decret patru regiuni ucrainene: Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Biden anunță un ajutor militar suplimentar de două miliarde de dolari pentru Ucraina

Cu ocazia vizitei președintelui ucrainean, liderul de la Casa Albă urmează să anunțe un ajutor suplimentar de securitate destinat Ucrainei în valoare de aproximativ două miliarde de dolari.

Pachetul de asistență include noi sisteme moderne de apărare antiaeriană, notează CNN.

Vizita lui Volodimir Zelenski pe pământ american este prima efectuată în străinătate de președintele Ucrainei de la începutul invaziei ruse.

După discuții cu Joe Biden urmate de o conferință de presă comună, Zelenski urmează să se adreseze Congresului american.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *