Salariile profesorilor nu pot fi crescute în acest moment, pentru c s-ar încălca condițiile PNRR. Pot fi acordați bani profesorilor, sub altă formă, și anume 2.500 de lei în două tranșe. Este oferta „finală” a Guvernului după negocierile de miercuri cu sindicatele.

La finalul negocierilor cu sindicatele din Educație, aflate în grevă Marian Neacșu (PSD), secretarul general al Guvernului, a declarat că „nu poate fi vorba despre o creștere salarială sau acordări de sporuri” pentru profesori, în schimb „Educația va fi prioritate în noua Lege a salarizării”, transmite B1TV.

Oferta suplimentară a Guvernului pentru redefinirea demnității profesorilor e acordarea unei sume în iunie și în octombrie, un card pentru cariera profesională. Suma propusă e de 1.000 de lei în iunie și 1.500 de lei în octombrie. Pentru personalul nedidactic va fi de 500 de lei în iunie și 500 de lei în octombrie”, a spus Neacșu.

El a precizat că aceasta este „oferta finală făcută de Guvern”.

E clar în momentul acesta că, determinat de condițiile din PNNR, nu poate avea loc nicio creștere salarială. Colegii din învăţământ sunt la maximul grilei, iar Guvernul acesta a făcut posibil acest lucru.

De asemenea, nu poate să fie vorba acum de acordare de sporuri. S-a discutat foarte clar că, în noul program de guvernare după rotativă, prioritatea numărul 1 va fi Educația”, a mai spus Neacșu.

El a precizat că sindicatele vor da un răspuns joi.

Amintim că profesorii sunt în grevă generală de luni, prima din ultimii 18 ani.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *