Cloudul guvernamental a mai făcut un pas spre realizare, la Guvern
Cloudul guvernamental a mai făcut un pas spre realizare, la Guvern

Cloudul guvernamental a mai făcut un pas spre realizare, după ce Guvernul a adoptat miercuri hotărârea privind „guvernanța” platformei de cloud guvernamental.

Este o platformă în baza căreia România va trece către o economie digitală sigură, dinamică şi aliniată cu direcţiile strategice de acţiuni ale UE privind guvernanţa datelor, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, potrivit PsNews.

Hotărârea privind guvernanţa platformei de cloud guvernamental este o etapă importantă în implementarea celui mai mare proiect de digitalizare a României şi este o componentă esenţială a procesului de transformare digitală. Prin această platformă, România va trece către o economie digitală sigură, dinamică şi aliniată cu direcţiile strategice de acţiuni ale Uniunii Europene privind guvernanţa datelor.

Câteva dintre beneficiile pe care cetăţenii le vor resimţi ca urmare a operaţionalizării acestui proiect: acces direct la toate serviciile publice prin intermediul punctului de acces aşa-numit ‘one stop shop’; toate instituţiile statului român urmează a fi interconectate în acest cloud, urmând ca cetăţeanul să poată solicita şi să primească documente de oriunde, oricând; de asemenea, cetăţeanul va putea avea un istoric al interacţiunilor sale cu administraţia, în timp ce acest cloud guvernamental va beneficia de cele mai avansate sisteme de securitate cibernetică disponibilă”, a afirmat Dan Cărbunaru într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *