La funeraliile reginei va participa și președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu soția sa, Carmen, pe lângă alte sute de lideri mondiali. De asemenea, la funeraliile organizate la Westminster Abbey din Londra vor fi prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu, împreună cu Principesa Elena şi soţul său, Alexander Nixon.

Regina Elisabeta a II-a este condusă luni pe ultimul drum, după decesul acesteia de pe data de 8 septembrie.

Klaus Iohannis a ajuns în Marea Britanie, acolo unde va participa la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc luni, la ora locală 11:00 (10:00 GMT), la Westminster Abbey din Londra, așa cum se arată în anunțul emis de Palatul Buckingham.

Această zi va deveni sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a decis noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine, transmite B1TV.

La Londra sunt în aceste momente lideri importanţi ai lumii, printre care și președintele României, Klaus Iohannis, preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, dar şi reprezentanţi ai caselor regale care sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Reginei, într-o zi în care a fost declarată alertă de gradul zero în Marea Britanie.

La sfârşitul slujbei de la abaţie se vor păstra două minute de reculegere la nivel naţional, după care se va intona imnul naţional „God Save the King”. Ulterior va urma o procesiune în centrul Londrei, de unde sicriul va fi dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *