Plafonarea prețurilor la combustibili și alimente a fost prelungită în Ungaria
Plafonarea prețurilor la combustibili și alimente a fost prelungită în Ungaria

Plafonarea prețurilor la combustibili și alimente a fost prelungită de guvernul maghiar și va fi extinsă cu cel puțin șase luni. Măsurile intră în vigoare de la 1 octombrie, data la care expiraseră cele anterioare. Guvernul condus de Viktor Orban a decis să plafoneze inclusiv creditele imobiliare.

Inflația în Ungaria a ajuns la cele mai ridicate cote din ultimele două decenii, fapt ce a determinat Banca Națională să ridice rata dobânzii de referință până la 11,75%, transmite Reuters, citat de B1TV.

O dată cu anunțul privind extinderea perioadei de plafonare a prețurilor la combustibili și alimente de bază, va fi extinsă și plafonarea ratelor la creditele imobiliare. Plafonarea creditelor va fi extinsă cu cel puțin șase luni.

Guvernul Orban a mai decis să să lanseze o schemă de ajutor de stat destinată susținerii micilor afaceri, prin acoperirea a jumătate din scumpirea facturilor comparativ cu nivelul similar de anul trecut, a anunțat ministrul Economiei, Marton Nagy.

Guvernul maghiar va mai lansa un ajutor de stat pentru susținerea investițiilor care să le permită firmelor să-și îmbunătățească eficiența energetică și să scadă cheltuielile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *