image 2022 04 27 25521861 41 florin citu volodimir zelenski

​​Președintele Senatului Florin Cîțu se află în Ucraina, unde s-a întâlnit cu liderii parlamentului ucrainean, iar ulterior cu șeful statului, Volodimir Zelenski.

În același timp cu Cîțu, în Ucraina au venit și sefi ai parlamentului din Macedonia și Elveția.

Potrivit unei postări pe twitter a președintelui Radei ucrainene, oficialii au văzut cu ochii lor ce s-a întâmplat în Hostomel și Irpin.

Șeful Senatului s-a întâlnit miercuri și cu președintele Ucrainei. Florin Cîțu a postat o fotografie în care dă mâna cu Volodimir Zelenski.

„Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Plecarea lui Cîțu în Ucraina a avut loc loc în contextul în care în urmă cu o zi premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-au aflat în vizită oficială la Kiev și s-au întâlnit cu președintele Vlodomir Zelenski.

Inițial, în urmă cu două săptămâni a fost anunțată o vizită oficială în Ucraina, la Kiev pe data de 27 aprilie a președinților celor două Camere ale Parlamentului, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu.

Pe 26 aprilie, premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților au anunțat presa că au fost în capitala Ucrainei și au postat poze cu vizita efectuată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *