Image default
Actualitate

Legenda Clubului Rapid, Vali Ionescu-Caciureac, înlocuită de Drulă cu un ilustru necunoscut

Fosta campioană europeană la atletism, Vali Ionescu-Caciureac, director al CS Rapid, a fost înlocuită cu un stelist. Schimbarea a fost făcută de Cătălin Drulă, ministrul demisionar al Transporturilor.

Drulă l-a numit pe Costin Mircea Zamfir, un apropiat de-ai săi, director și președinte al Consiliului de conducere al CS Rapid.

Anunțul a fost făcut de fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, pa pgina sa de Facebook.

Cadou de plecare pentru Clubul Sportiv Rapid, de la ministrul demisionat Drulă: Vali Ionescu-Caciureac a fost schimbată din funcția de director și președinte al CS Rapid. Celor mai tineri, care poate nu știu cine este Vali Ionescu-Caciuriac, le spun doar că astăzi se împlinesc 39 de ani de când Vali cucerea la Atena titlul de campioană europeană la săritura în lungime! În locul marii noastre sportive, a fost numit, prin ordin de ministru, Costin Mircea Zamfir. (…)

„Până să ajungă consilier al fostului ministru, poziție din care a fost instalat la conducerea Rapidului, despre dl Zamfir se auziseră extrem de puține lucruri: că activase într-un ONG din Măgurele (n.r. locul natal al campioanei europene) și că este suporter stelist”, a scris Tudorache.

Vali Ionescu-Caciureac a activat în cadrul Clubului Sportiv Rapid Bucuresti și a cucerit 13 titluri naționale.

În 1982, atleta a doborât recordul mondial la săritura în lungime, devenind campioană europeană în aer liber, la Atena. Tot atunci, a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene în sală, la Milano.

În 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, românca a cucerit medalia de argint.

După retragerea din activitatea competițională, Vali Ionescu-Caciureac a activat ca antrenoare de atletism la Rapid. În 2000, ea a devenit vice-presedinte al clubului din Giulesti. Ulterior, a fost numită director și președinte al Consiliului de conducere al CS Rapid.

Citește pe aceiași temă

Cătălin Drulă aplică tehnici PSD-iste de frica lui Marian Mina. Ministrul USR secretizează plățile Tarom

Mircea Azar

Rareș Bogdan, mesaj pentru Cătălin Drulă: Să lase ranga la ușă. Nu poți construi cu ranga

Andrada Ionescu

Ce se află în spatele grevei de la metrou. Cătălin Drulă vorbește despre „interese mafiote”

Constantinescu Gabriel

Lasă un comentariu