Limita de vârstă pentru serviciul militar a fost eliminată în Rusia
Limita de vârstă pentru serviciul militar a fost eliminată în Rusia

Limita de vârstă pentru serviciul militar a fost eliminată de către legislativul rusesc, Duma de Stat. Măsura o reprezintă o consecință directă a războiului din Ucraina.

Rușii au eliminat limită de vârstă pentru înrolare în armată iar în nota explicativă a legii se arată că „pentru folosirea armelor de înaltă precizie, exploatarea armelor și a echipamentelor militare este nevoie de specialiști”, iar aceștia, de regulă, se formează până la vârsta de 40-45 de ani.

Legea prevede că cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani au dreptul de a încheia primul contract de serviciu militar, iar cetățenii străini – cu vârsta între 18 și 30 de ani, arată agenția Interfax, preluată de B1TV.

Implementarea legii va contribui la „atragerea de specialiști în specialități populare, legate în primul rând de civili (suport medical, inginerie, întreținere, exploatare, comunicații) pentru serviciul militar în cadrul unui contract”, se mai arată în document.

Legea a fost elaborată de deputații formațiunii Rusia Unită, Andrei Kartapolov și Andrei Krasov.

La rândul său, deputatul de la „Rusia corectă – Pentru adevăr” Valery Gartung și-a exprimat părerea că „tinerii nu ar trebui să fie desconsiderați”.

Un hacker poate face daune pe care poate nici măcar o divizie nu le poate face”, a spus Hartung.

El a menționat că în timpul serviciului militar, „nu este absolut necesar să alergi cu o mitralieră, deoarece armata are nevoie atât de ingineri, cât și de sprijin logistic, escortă, iar vârsta nu joacă un rol, principalul lucru este creierul”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *