Rusia cheltuiește sume enorme pentru războiul din Ucraina
Rusia cheltuiește sume enorme pentru războiul din Ucraina

Rusia cheltuiește sume enorme pentru războiul din Ucraina. Numai luna trecută, s-au alocat de la buget pentru „apărare” suma de 300 de milioane de dolari pe zi în timp ce „operațiunea specială” din Ucraina continuă să stagneze, potrivit datelor ministerului de finanțe de la Moscova.

Cheltuielile pentru apărare ale Rusiei sunt de peste două ori mai mari decât dinainte de război, relatează The Moscow Times, preluat de Digi24.

Cheltuielile de apărare ale Rusiei au crescut permanent de când președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina la sfârșitul lui februarie, în timp ce forțele armate ruse nu au obținut o victorie rapidă și au trecut la ocuparea teritoriilor din est.

Dacă în februarie cheltuielile pentru apărare totalizau 369 miliarde de ruble (5,4 miliarde dolari), în martie s-au ridicat la 450 miliarde ruble (6,6 miliarde dolari), potrivit datelor ministerului, arată sursa citată.

Luna aprilie a fost de departe cea mai scumpă lună, cu 628 miliarde de ruble cheltuite pentru apărare (9,2 miliarde dolari), adică 21 miliarde ruble, echivalentul a 308 milioane dolari, pe zi.

În luna aprilie 2022, cheltuielile de apărare ale Rusiei au fost mai mult decât dublul perioadei de dinainte de război – cu 233 miliarde ruble (3,4 miliarde dolari) cheltuiți în ianuarie 2022.

În aprilie 2021, cheltuielile de apărare erau de 275 miliarde ruble.

Între ianuarie și sfârșitul lui aprilie 2022, 1.681 trilioane ruble (24,6 miliarde dolari) din bugetul Rusiei au fost alocate pentru cheltuieli militare.

Suma este de trei ori mai mare decât cea cheltuită pentru educație, mai mult decât dublu față de cea cheltuită pentru sănătate și de zece ori mai mare decât cea cheltuită pentru conservarea și managementul mediului.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *