Un lunetist de top rus a fost ucis de armata ucraineană
Un lunetist de top rus a fost ucis de armata ucraineană

Un lunetist de top rus a fost ucis de armata ucraineană, alături de alți ofițeri ai armatei invadatoare. Kremlinul a confirmat moartea a doi ofițeri de top într-o singură zi. Unul dintre ei a fost trimis pe front pentru a înlocui comanda unui alt ofițer care la rândul său a fost ucis în urmă cu câteva zile.

Armata ucraineană l-a eliminat și pe sergentul Serghei Tsarkov, despre care se spunea că este unul dintre cei mai buni lunetiști ai armatei ruse. Serghei Tsarkov avea 38 de ani relatează B1TV.

Rușii au confirmat moartea în Ucraina, în timpul luptelor și a locotenent-colonelului Denis Sukhanov, în vârstă de 41 de ani.

Moartea a fost dezvăluită în aceeași zi cu cea a colonelului Denis Kozlov, în vârstă de 40 de ani. Kozlov fusese trimis să-l înlocuiască pe front pe colonelul Serghei Porokhnya, care murise în 14 martie.

Kozlov a murit în timpul traversării eșuate a râului Doneț, bătălia în care Rusia a pierdut un batalion întreg fiind considerată una dintre cele mai mari înfrângeri a armatei ruse în Ucraina.

Eșecul operațiunilor ruse în Ucraina a condus la un val de epurări la vârful armatei ruse, informează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR MO) pe canalul oficial de Telegram.

„În timpul războiului ruso-ucrainean nici una dintre sarcinile strategice pe care Putin le-a enunțat patetic în discursul său din 23 februarie nu a fost îndeplinită. Acest lucru a generat o „curățare” în rândurile generalilor din armata rusă” au transmis autoritățile ucrainene.

Viceamiralul Igor Osipov, comandantul Flotei Mării Negre și viceamiralul său adjunct Serhi Pinciuk au fost printre primii demiși.

Potrivit Ministerului Apărării, aceștia au fost înlăturați din funcție și arestați după ce o rachetă ucraineană „Neptun” a scufundat crucișătorul „Moscova”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *