Taberele pentru copiii din străinătate vor fi reluate din această vară, după doi ani de pandemie, a anunțat Gabriela Firea. Ministrul Familiei a făcut precizări pe marginea programului taberelor de copii ai românilor din diaspora, ai căror părinți nu-și pot permite să-i trimită în țară.

„1.225 de elevi, studenți, tineri și profesori din Diaspora și comunitățile istorice vor merge la munte în România”, a spus, în mesajul său, Gabriela Firea.

Încep taberele pentru copiii români din afara țării! După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, reluăm acest program important. Am semnat, astăzi, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Florin Cârciu, conducătorul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, și Eduard Novak, ministrul Sportului, protocolul de colaborare pentru taberele ARC”, a scris social-democrata, miercuri, pe Facebook, potrivit B1TV.

Firea a explicat că pentru unii copii acest program reprezintă singura ocazie să afle lucruri despre țara natală a părinților lor.

Ministrul Familiei a precizat că pentru ediția din 2022 au fost alese taberele de agrement din Oglinzi, județul Neamț, și Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud.

Timp de șapte zile, grupurile de tineri și cadre didactice vor dezvolta comunicarea în limba română, vor afla lucruri neștiute poate despre istoria României și vor participa la excursii la obiectivele turistice din zonele respective”, mai spune prim-vicepreședinta PSD.

Gabriela Firea susține că în ultimii 30 de ani au participat la taberele ARC peste 26.000 de elevi, tineri, studenți și profesori.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pune la dispoziție taberele și asigura cheltuielile cu masa pentru toți participanții. Înscrierile pentru ediția din acest an se încheie în 17 Iunie și se centralizează de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pe adresa taberearc@dprp.gov.ro”, a mai declarat ministrul Gabriela Firea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *