Coaliţia a majorat pe şest în Parlament salariile angajatilor de la guvern. 15% în plus la salariu pentru complexitatea muncii pe care o desfăşoară cei care lucrează la Cancelaria premierului. Amendamentul a fost votat deja în două comisii parlamentare de majoritatea PSD-PNL-UDMR.

Este vorba despre un amendament votat la Comisia de administrație, aseară: deși ar fi trebuit să fie majorate doar salariile pentru personalul directoral din sistemul cibernetic, a fost introdus un amendament care completa faptul că vor fi majorări de salarii și pentru angajații cabinetului premierului din cadrul executivului, anunță Antena 3 CNN.

A fost o surpriză pentru cei de la USR, spuneau aceștia, faptul că a fost votat acest amendament inclusiv de parlamentarii AUR, Partidul Social Democrat, dar și de către cei de la UDMR și Partidul Național Liberal.

Se ajunge astfel la costuri destul de mari (de la 4,000 de lei până la 8.000 de lei ), într-un moment în care coaliția de guvernare ne spune că ar trebui să facem economii și că nu se știe dacă va fi majorat salariul minim european sau punctul de pensie.

Iată că totuși se fac majorări de salarii pentru anumite categorii de personal din sistemul de stat, însă vom vedea dacă aceste modificări vor fi făcute şi în cadrul votului de la Camera Deputaților, pentru că proiectul urmează să ajungă în plen.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *