Parcare

Primăria Oradea investește peste 11 milioane de euro pentru construirea unei parcări supraetajate care va fi legată de ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență printr-un pasaj suprateran. Investiția vizează amenajarea unei clădiri pe 5 niveluri, cu 516 locuri de parcare.

Pentru parcarea cu o capacitate de 516 locuri a fost alocată suna de 11 milioane de euro. Practic, pentru un singur loc de parcare, primăria Oradea va achita peste 21 de mii de euro, o sumă mai mare decât prețul de vânzare al unei garsoniere din București.

Parcare

Proiectul constă în construirea unei clădiri desfășurată pe 5 niveluri, cu un regim de înălțime format din Subsol+Parter+2 Etaje și Terasă. Destinația clădirii va fi de parcare publică etajată, supraterană și parțial subterană, cu o suprafață construită de 3.248 de mp și o suprafață desfășurată de 15.816 mp. Parcarea va dispune de 516 locuri de parcare, din care 21 de locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilități și 10 locuri pentru vehicule electrice sau hibrid. La subsol vor fi amenajate 2 spații comerciale. Parcarea va dispune la fiecare etaj de sistem de acces cu bariere, avertizoare de gabarit maxim şi de interzicere în parcare a autoturismelor ce funcţionează cu GPL, panou electric cu indicarea numărului de locuri de parcare disponibile și indicatoare rutiere. Parcarea va fi împărțită în 5 sectoare, corespunzătoare fiecărui nivel, fiecare cu acces separat din exterior, astfel aceste sectoare nu comunică între ele prin rampe interioare. Peste nivelul terasei se are în vedere instalarea a 702 panouri fotovoltaice sprijinite pe o structură metallică, pentru a asigura independenţa energetică a parcării. Panourile fotovoltaice nu vor fi achiziționate în cadrul prezentei achiziții, doar partea de instalație care va fi înglobată în construcție.

Valoarea totală a investiției este de 57,4 milioane de lei, cu TVA, adică 11,6 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul Primăriei Municipiului Oradea. Durata de realizare a proiectului este de 18 luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *