Parcare

Primăria Municipiului Galați urmează să construiască o parcare subterană cu o capacitate de peste 160 de locuri, peste care va amenaja un parc modern. Desfășurarea proiectului se va efectua în cadrului Spitalului de Copii “Sf. Ioan”. Valoarea investiției se ridică la peste 7 milioane de euro.

În cadrul proiectului este propusă realizarea unei parcări subterane şi amenajarea unui parc modern peste planşeul parcării. Parcarea ar urma să aibă un nivel de subsol şi o capacitate de 162 de locuri. Pentru realizarea proiectului urmează să se realizeze următoarele lucrări: realizarea fundaţiei, a pardoselii, pereţilor şi a infrastructurii necesare, instalarea de panouri fotovoltaice, realizarea de instalaţii electrice de iluminat, detecţie şi avertizare la incendiu, realizarea instalaţiilor interioare şi exterioare de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi a instalaţiilor de stingere a incendiilor cu hidranţi interiori şi exteriori, grup pompare.

Parcarea va dispune de: panouri fotovoltaice, instalații electrice de iluminat, forță, iluminat de siguranță, de protecție la trăsnet, priză de pământ, detecție și avertizare la incendiu, instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare, instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup de pompare, sistem automat de parcare, sistem de supraveghere video şi stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Valoarea totală a investiției este de 35 de milioane de lei, cu TVA, adică 7,1 milioane de euro. Practic, pentru un singur loc de parcare este alocată suma de 43 de mii de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri bugetare alocate de Primăria Municipiului Galați. Termenul de realizare al contractului va fi de 17 luni, din care 4 luni pentru proiectare şi 13 luni pentru execuţia lucrărilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *