Locurile unde te poți infecta cu coronavirus au fost analizate într-un studiu
Locurile unde te poți infecta cu coronavirus au fost analizate într-un studiu

Locurile unde te poți infecta cu coronavirus au fost analizate într-un studiu al Institutului Pasteur, din Franța. Rezultatele parțiale arată că cele mai multe infectări au loc în familie, respectiv un procent de aproximativ 63%.

Institutul Pasteur a făcut publice rezultatele parțiale ale unui studiu care vizează locul și modul în care este transmis coronavirusul.

Contaminările au loc, în principal, în mediul familial (63% din cazuri). “Mesele organizate atât în ​​mediul privat, cât și în cel profesional, sunt cel mai frecvent raportate ca fiind la originea acestor infectări”, a explicat Institutul Pasteur, scrie BFMTV, preluat de Digi24.

Călătoriile în străinătate sunt, de asemenea, asociate cu un risc crescut de infecție (53%). Telemunca este o modalitate eficientă de protecție în fața riscului de contaminare, conform sursei citate.

Magazinele, școala sau biserica

Locurile publice nu reprezintă un risc atât de ridicat dacă sunt respectate măsurile privind purtarea măștilor sanitare și cele de distanțare.

Locurile unde te poți infecta cu coronavirus. Astfel, magazinele, școlile, lăcașurile de cult sau chiar saloanele de coafură nu prezintă un risc crescut de infecție, conform studiului. Același lucru este valabil și pentru transportul public sau practicarea sporturilor în aer liber, cu respectarea acelorași condiții. Aici, pot fi respectate atât purtarea măștii, cât și regulile de distanțare.

Nu același lucru se poate spune însă despre restaurante, baruri sau sălile de sport.

Potrivit sursei citate, 45%, dintre persoanele pozitive cunosc persoana care le-a infectat. Una dintre problemele constatate este că oamenii nu se izolează de la primele simptome, ci așteaptă rezultatul testului.

Toate aceste rezultate ar putea fi diferite în funcție de diversele tulpini de virus – britanică, sud-africană și braziliană.

Studiul a fost realizat între 1 octombrie 2020 și 31 ianuarie 2021 și a inclus 77.208 de participanți cu infecție acută cu SARS-CoV-2.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul