lucian bode
lucian bode

Lucian Bode, secretar general al PNL, acordă nota 7, pe o scară de la 1 la 10, colaborării cu partenerii de guvernare din PSD și se declară convins că liberalii pot să dea guvernarea României și după alegerile din 2024 ca un partid „care a unit dreapta în jurul său”. 

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, Partidul Național Liberal are capacitatea de a promova o persoană care să candideze și să câștige, spune Lucian Bode într-un interviu pentru Digi24.

Întrebat despre o eventuală candidatură comună cu PSD la alegerile parlamentare, ministrul de interne a reamintit că a existat USL și crede că trebuie învățat din ce a fost bine ce a funcționat și ce nu a funcționat. „Nu cred că este bine să repetăm greșelile trecutului”, spune Lucian Bode.

„Să fie foarte clar, Partidul Național Liberal dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid-balama. Sunt absolut convins că în 2024 PNL poate da guvernarea României. Depinde doar de noi. Noi trebuie să facem tot ce ține de noi să reușim, împreună cu partenerii de coaliție, să trecem România prin această criză de securitate economică fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace și să ne consolidăm ca partid de dreapta, cel mai mare partid de dreapta din România. Și îndrăznesc să spun să intrăm în alegerile din 2024 ca un partid care a unit dreapta în jurul său”, a declarat secretarul general al PNL, Lucian Bode.

Lucian Bode: Nota 7 pentru colaborarea cu PSD

 „7! Toate sondajele astăzi indică un grad de acceptabilitate al acestei coaliții de peste 60%, de aceea mi-am permis să dau nota 7, luând ca și reper ceea ce spun românii. Să fie foarte clar: Partidul Național Liberal dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid-balama. Sunt absolut convins că în 2024 PNL poate da guvernarea României. Depinde doar de noi. Noi trebuie să facem tot ce ține de noi să reușim, împreună cu partenerii de coaliție, să trecem România prin această criză de securitate economică fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace și să ne consolidăm ca partid de dreapta, cel mai mare partid de dreapta din România. Și îndrăznesc să spun să intrăm în alegerile din 2024 ca un partid care a unit dreapta în jurul său”, a spus Lucian Bode.

„Partidul Național Liberal împlinește mâine 147 de ani și cu această ocazie, permiteți-mi să spun la mulți ani tuturor colegilor liberali. Este un partid cu tradiție, care a trecut România prin cele mai grele crize din istoria sa. Am convingerea că în perioada cât a mai rămas până în 2024, PNL va demonstra că merită să guverneze România și după 2024”, a spus Lucian Bode.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *