Ludovic Orban a cerut mărirea numărului de locuri la ATI
Ludovic Orban a cerut mărirea numărului de locuri la ATI

Ludovic Orban a cerut mărirea numărului de locuri la ATI și a celor din spitale, în condițiile în care România a trecut pragul de 3.000 de îmbolnăviri de coronavirus în 24 de ore. Situația din spitalele din țară este critică și în multe unități medicale nu mai sunt locuri la terapia intensivă.

„Solicit o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor. Domnule ministru Tătaru, creşteţi în continuare capacitatea de testare, creşteţi în continuare numărul de paturi la terapie intensivă şi numărul de paturi pentru cazuri intermediare, pentru cei care doresc să se trateze în spital şi nu vor să se trateze într-un loc în care se izolează la domiciliu sau în altă locaţie.

În plus, DSP-urile trebuie monitorizate mai atent. Odată ce se emit deciziile de către DSP-uri, privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite. Aici, vă recomand să găsiţi o soluţie – aşa cum am discutat – şi de implicare a medicilor de familie pentru pacienţii, mai ales care au cazuri uşoare, să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate” a spus premierul Orban, în cadrul ședinței de guvern de joi.

Premierul Orban s-a dat chiar pe sine exemplu, pentru că a fost suspect de infectare cu coronavirus și s-a autoizolat.

„Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri, anchete epidemiologice.

Insistați nu doar cantitativ, ci și calitativ pe anchetele epidemiologice, pentru că asta este forma de luptă cea mai bună, izolarea persoanelor de contact, cum am fost și eu. Am fost izolat și dacă aș fi fost pozitiv, nu mai transmiteam către alții. Chestiunea asta trebuie urmărită cu mare atenție.

În comunicarea publică trebuie să fim foarte clar. Cu cât controlăm mai bine virusul, cu atât viața este mai normală”, a cerut Ludovic Orban.

Declarația premierului, AICI.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *