Ludovic Orban este suspect de infectarea cu noul coronavirus. Premierul României s-a aflat în apropierea unei persoane confirmate pozitiv, săptămâna trecută. Orban s-a testat la cerere și s-a izolat până la aflarea rezultatului.

UPDATE. Testul de coronavirus este negativ, însă demnitarul va sta în izolare până vineri, ca o măsură suplimentară de precauție. Testul este negativ și pentru Nicușor Dan.

Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie, a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus, a anunțat luni biroul de presă al Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a solicitat luni dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Totuși, premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane, mai transmite Guvernul.

Suspiciunile au apărut după ce Ludovic Orban i-a acordat un interviu jurnalistului Silviu Mănăstire, de la B1 TV, iar acesta a fost ulterior testat pozitiv cu coronavirus. Premierul s-a aflat în studioul B1 TV marţi, 29 septembrie, iar jurnalistul a fost testat pozitiv duminică.

Și Nicușor Dan a anunțat că se testează

Ludovic Orban este suspect de infectarea cu noul coronavirus. Și Nicușor Dan a fost invitat în aceeași emisiune și s-a aflat în prezența premierului Ludovic Orban, dar primarul ales al Capitalei își continuă activitatea normal, dar se va testa, a anunțat el, potrivit publicației Știri pe Surse.

„Nu intru în definiţia contactului, dar în cursul zilei de azi o să mă testez. Nu am obligaţia legată de a mă izola. Nu fac teoria definiţiei de caz. În acest moment legea nu mă obligă la nimic. Eu, în mod voluntar, voi merge să mă testez”, a declarat Nicuşor Dan, la un eveniment la care a participat luni, la Ministerul Fondurilor Europene.

Nicuşor Dan a fost invitat la emisiunea “Dosar de politician” de la B1 TV miercuri, 30 septembrie, la o zi după prezenţa premierului Orban în aceeaşi emisiune. Mai mult, duminică seara Nicuşor Dan a participat la o emisiune la România TV alături de Ludovic Orban.

Și vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au anunţat că se vor testa. Aceştia s-au aflat alături de Nicuşor Dan la evenimentul de la Ministerul Fondurlor Europene.

Leave a comment

Lasă un răspuns