Masca pe stradă ar trebuie să fie purtată tot timpul, pentru că virusul există
Masca pe stradă ar trebuie să fie purtată tot timpul, pentru că virusul există

Masca pe stradă ar trebuie să fie purtată tot timpul, pentru că virusul există peste tot, spune medicul Adrian-Streinu-Cercel. O mare atenție trebuie acordată și aruncării măștii, pentru că „virusul pleacă, nu-l ține nimic să stea pe mască”.

Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic. Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2″, a spus Adrian Streinu-Cercel, duminică seară, la Antena 3, potrivit publicației Știri pe Surse.

Trebuie să înțelegem că masca este cea care ne protejează, cu o singură condiție: să acopere și gura și nasul și să fie purtată tot timpul. Dacă o astfel de mască se umezește, ea evident că trebuie să fie schimbată dar și schimbarea asta nu trebuie să fie făcută alandala. Masca respectivă trebuie să fie pusă într-un coș și de acolo să poată fi dusă în așa fel încât să nu mai intre în contact cu mediul înconjurător pentru că dacă o mască este aruncată la un coș de gunoi pe stradă sau aruncată pe jos și este și contaminată vă dați seama că de acolo virusul pleacă, pentru că nu-l ține nimic să stea pe mască”, a precizat managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

În altă ordine de idei, doar prin anchete epidemiologice serioase se pot identifica asimptomaticii, care „nu știu că sunt bolnavi” și au un risc ridicat de a transmite coronavirusul.

Aceștia nu știu că sunt bolnavi, nu poartă nici mască și ca atare pot să transmită fără niciun fel de problemă”, a spus medicul. „În momentul în care o persoană respiră și îl eliberează în aer, virusul pleacă cu circa 7 metri pe secundă. De aici nevoia de distanțare fizică și obligativitatea de purtare a măștii. Chiar dacă sunt la o distanță de 2 metri, distanța de 2 metri nu mă protejează dacă eu nu am o mască care să mă protejeze de pătrunderea virusului”, a explicat doctorul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *