Ludovic Orban a decis. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi schimbat joi din funcţie. Premierul precizează că Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate în calcul pentru această calitate.

„Am luat decizia de schimbare a prefectului Capitalei. Joi vom opera în Guvern această schimbare”, a spus premierul Ludovic Orban, miercuri, la sediul BEM.

Ludovic Orban anunță că Cojanu va fi schimbat din funcție

Ludovic Orban spune că Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate în calcul pentru funcţia de prefect al Capitalei.

Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, au declarat surse politice, potrivit publicației Știri pe Surse.

Guvernul evaluează activitatea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, după ce acesta a declarat, într-o emisiune televizată, că nu cunoaște numărul de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19 în București.

„Confirm că la nivelul MAI am dispus o evaluare a activității Instituției Prefectului București de către Directia Generală pentru Relația cu Instituțiile Prefectului.” – a declarat ministrul Marcel Vela pentru Știrile Pro TV.

Traian Berbeceanu, în cărți pentru funcția de prefect al Capitalei

Premierul a declarat, luni, că activitatea prefectului va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică a declarat că nu cunoaşte numărul de îmbolnăviri din Bucureşti şi faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, și din acest motiv nu a văzut bilanțul oficial al Guvernului privind numărul de îmbolnăviri, decese și rata de răspândire a noului coronavirus.

Luni, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti s-a reunit pentru a adopta măsuri, având în vedere că incidenţa cumulată în ultimele 14 zile era 3.19 cazuri la mia de locuitori.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat în contextul creşterii numărului de cazuri la mia de locuitori în Bucureşti sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări..

Leave a comment

Lasă un răspuns