Ludovic Orban, conducerea PNL și o mare parte din Guvern se izolează la domiciliu. Senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus
Ludovic Orban, conducerea PNL și o mare parte din Guvern se izolează la domiciliu. Senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus

Ludovic Orban, conducerea PNL și o mare parte din Guvern se izolează la domiciliu, în urma suspiciunilor de coronavirus. Premierul în exercițiu Ludovic Orban a anunțat că va conduce ședințele de Guvern din Vila Lac 1, unde își va petrece următoarele două săptămâni. Nici unul din membrii BPN al PNL nu prezintă simptome de coronavirus, dar „paza bună trece primejdia rea” a spus premierul Orban într-o conferință de presă. Suspiciunea de infectare cu COVID-19 a apărut după ce a fost testat pozitiv senatorul PNL Vergil Chițac. Acesta ar fi luat virusul de la un oficial francez, în urma unei vizite externe.

Premierul a anunțat că membrii PNL din Biroul Permanent au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 2.

“Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid.

Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu.

Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.

Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate.

Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii.

Pentru membrii BEx am cerut să li se preleveze probe, după prelevare, toți se vor izola la domiciliu.

Există un Guvern. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor. este aproape funcțional softul care ne permite organizarea ședințelor de Guvern online”, a spus Orban, potrivit Digi24.

Ludovic Orban se izolează. Ludovic Orban a anunțat că în aceste condiții, nu mai merge la consultările de la Palatul Cotroceni, dar președintelui Iohannis îi revine sarcina de a decide dacă le va ține de la distanță.

Ministrul Sănătății, Virgil Costache, a spus că premierul este asimptomatic.

El a recomandat jurnaliștilor să se izoleze și să ceară diagnosticarea, pentru siguranța lor.

“Președintele a declanșat procedura de consultare a partidelor, l-am informat pe președinte după ce am aflat că senatorul e pozitiv, președintele va decide calea de urmat.

L-am informat imediat pe președintele Klaus Iohannis”, a precizat Ludovic Orban.

La parlament, find vorba de un senator, e absolut necesară ancheta epidemiologică. Pentru toți parlamentarii, mai ales senatorii să nu aștepte ancheta epidemiologică, să nu intre în contact cu nimeni, a mai spus Orban.

Procedurile se referă la miniștri care au fost în contact direct cu Vergil Chițac, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

Leave a comment

Lasă un răspuns