Image default
Actualitate

Spitalele cu secții de terapie intensivă trebuie pregătite pentru coronavirus, a cerut premierul Ludovic Orban

Spitalele cu secții de terapie intensivă trebuie pregătite pentru a asigura tratamentul pentru pacienții cu coronavirus în cazul creșterii numărului de pacienți infectați cu COVID-19, a afirmat joi seară premierul Ludovic Orban.

„Încă o chestie care ţine de pregătirea reţelei spitaliceşti, pentru a primi pacienţi. Sigur că deocamdată avem un număr de persoane diagnosticate mic, dar noi trebuie să avem o gândire de perspectivă. Trebuie să pregătim gradual, practic, spitalele care au capacitatea de a asigura tratamentele sau specialiştii necesari, au secţiile necesare şi au terapia intensivă, astfel încât să putem face faţă unei eventuale creşteri a numărului de pacienţi care necesită tratament. În toată gândirea care există de acum încolo trebuie să existe întotdeauna o rezervă lăsată, un număr de paturi, atât la terapie intensivă, cât şi în alte secţii unde trebuie făcut tratamentul, astfel încât spitalele, pe rând, să aibă capacitate să primească pacienţi care să fie trataţi în cele mai bune poziţii”, a declarat Ludovic Orban, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, de la sediul MAI, potrivit PsNews.

Related posts

Miniștrii ar trebui să-și facă campanie electorală în timpul liber avertizează Ludovic Orban: „Prioritate e activitatea guvernamentală”

Andrada Ionescu

Ludovic Orban anunță: Vom crește cu 200 numărul de locuri la ATI

Andrada Ionescu

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunțat că are coronavirus

Andrada Ionescu

Leave a Comment