ludovic orban
ludovic orban
Ludovic Orban, fost lider PNL și actualmente președinte al partidului Forța Dreptei, vorbește despre principalii săi rivali din alegerile prezidențiale viitoare. Printre cei invocați se numără Viorica Dăncilă, Laura Codruța Kovesi, George Simion și Mircea Geoană.

Vineri, 9 iulie, liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit, printre alții, despre secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Mircea Geoană, un candidat neserios, spune Ludovic Orban

Despre secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Ludovic Orban spune că nu are șanse prea mari de a fi ales președinte al României, pentru că nu este un candidat suficient de serios.

Mircea Geoană a avut ocazia să devină președintele României, a pierdut pe mâna lui, într-o săptămână, de la 14% în fața lui Băsescu în turul 2 a ajuns să piardă alegerile și a și rămas așa în memoria populară, că seara a fost președinte și dimineață nu a mai fost. De altfel, el este secretar adjunct la NATO, dar văd că este mai preocupat de România și de campania pe care și-o pregătește. Din punctul mei de vedere, Mircea Geoană nu cred că este un candidat foarte serios”, spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban, fost lider al PNL, spune că procurorul-șef al Parchetului European, ajunsă acolo grație eforturilor sale, este preocupată mai mult de funcționarea Parchetului European și că, oricum, mandatul acesteia încetează în anul 2026.

„Pe Laura Codruța Kovesi eu am sprijinit-o și, în mare parte, deține această funcție de procuror-șef al Parchetului European și datorită eforturilor de lobby pe care le-am făcut. Pe de altă parte, mandatul ei se termina în 2026, iar de regulă într-o funcție europeană atât de înaltă trebuie să girezi întregul mandat, mai ales că este primul, (…) Sunt convins că L.C. Kovesi, să nu uităm că e magistrat de carieră, este preocupată, în primul rând, de a asigura funcționarea Parchetului European și de a asigura performanțe pentru acesta”, argumentează Orban.

George Simion și Viorica Dăncilă nu au nicio șansă la prezidențiale, spune Orban

Liderul AUR, George Simion, este criticat de liderul Forța Dreptei, din cauza conduitei sale, de criticile lui Orban nescăpând nici Viorica Dăncilă, fost premier al României. Despre premierul actual al țării, Nicolae Ciucă, Ludovic Orban spune că nici în funcția actuală nu va mai rezista mult timp.

„George Simion a zis că nu va candida, el are treabă vara asta (…) să vedem cu cine face nuntă. Nunta ti-o faci cu prieteni, cu familia, nu o transformi într-un eveniment politic, pentru că e practic o formă de a-ți face campanie electorală.

Viorica Dăncilă este haioasă, este simpatică, dar sincer nu cred că are șanse. Ea a fost candidată din partea PSD și a obținut un scor submediocru , mult sub scorurile obținute de alți candidați la prezidențiale pe care i-a avut în trecut PSD. Să nu mă întrebați de Nicolae Ciucă, pentru că nu cred că-și termină nici mandatul”, adaugă Ludovic Orban, conform Știripesurse.ro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *