Ludovic Orban a anunțat miercuri seara, în emisiune la Digi24, că el câștiga alegerile în PNL, după ce acesta l-a acuzat la un alt post de televiziune că Orban că s-ar fi folosit de USR în lupta politică împotriva sa. Ludovic Orban a mai spus că „nu are altă variantă în minte” și că va câștiga competiția internă pentru președinția PNL, la Congresul din 25 septembrie.

„Eu vă spun că voi câștiga alegerile, la cum e starea de spirit în partid, la ceea ce simt la toți delegații, simt pulsul și înțeleg că, dacă în urmă cu două luni avem de ales între două variante, nu mai există decât o singură variantă bună, cealaltă fiind proastă”, a comentat Orban la Digi24.

Liderul PNL Ludovic Orban a zis avertizat că PNL a scăzut în sondaje și nu ncrederea partidului, ci din pricina proastei guvernări și a prestației premierului Florin Cîțu.

„Încrederea a scăzut sub 15% din cauza lui Florin Cîțu (…) Nu competiția internă e cauza scăderii PNL în sondaje, ci nemulțumirea față de prestația premierului. Azi am ajuns în situația în care încrederea în Guvern e sub 15%. N-am mai întâlnit o asemenea cotă”, a spus Ludovic Orban.

„Direcția în care merge România… 8% spun că mergem în direcția greșită. Percepția publică asupra modului în care se guvernează e importantă. (…) Românilor le plac competițiile și confruntările, problema a fost percepția asupra modului în care funcționează guvernul în timpul acestei competiții”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai precizat că nu există în acest moment altă opțiune pentru PNL, decât aceea de a reface coaliția cu USR PLUS.

„Eu am capacitatea de a recâștiga încrederea, în primul rând că sunt mulți oameni care au încredere în mine și sigur vor reveni spre PNL pentru că am obiective simple (…) Sunt un om care respectă înțelegerile și consider că nu s-a destrămat încă coaliția. A apărut un moment de criză guvernamentală din cauza premierului, din care reiese că PNL nu are responsabilitate, dar sunt convins că eu am posibilitatea să reiau parteneriatului cu USR PLUS, să reluam coliția și să generăm un guvern performant, care să pună în practică programele de guvernare”, a comentat președintele PNL Ludovic Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns