Ludovic Orban, fostul lider al PNL, prezintă un mesaj despre trecutul președintelui Zelenski.

Ludovic Orban a postat mesajul pe internet la data de 21 aprilie 2022. La această dată se împlinesc trei ani de când Volodimir Zelenski a devenit șef de stat.

„Astăzi se împlinesc 3 ani de la alegerea lui Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei. Fără o activitate politică anterioară, și-a anunțat intenția de a candida de revelion. Și-a câștigat notorietatea ca actor de comedie, care a excelat în materie de satiră politică. Haina de președinte a îmbrăcat-o înainte de a candida, într-un serial de succes „Slujitor al poporului”. Fără un partid în spate, fără o campanie clasică, folosind slogane creative și comunicarea pe rețelele de socializare a obținut în primul tur 30% și l-a zdrobit în turul doi pe Petro Poroșenco, președintele în funcție al Ucrainei, obținând peste 73% din voturile exprimate. Imediat după victorie a dizolvat Parlamentul și a convocat alegeri parlamentare anticipate în 21 iulie 2019”, a scris Ludovic Orban.

„Partidul lui Zelenski, Slujitorul Poporului, a câștigat alegerile cu un scor de peste 42%, și a format noul guvern, cel mai tânăr guvern din Europa, cu o medie de vârstă de 38 de ani. Chiar dacă inițial a fost privit cu îngrijorare de ucrainenii prooccidentali din vestul țării, fiind considerat un comediant vorbitor de limba rusă, care a satirizat de multe ori în show-urile sale patriotismul ucrainian, cu timpul, Zelenski și guvernul său au avut o politică de reforme, de modernizare a țării și o politică foarte clară de apropiere de valorile democrațiilor occidentale. Cine și-ar fi putut imagina în urmă cu doi ani că Volodimir Zelenski s-ar putea înălța la statura impusă de împrejurările dramatice pe care le trăiește Ucraina, că ar putea deveni adevăratul erou de astăzi?”, a postat Ludovic Orban, fostul lider al PNL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *