124275934 yuriy kira1 blur 1

Iuri Glodan, un tânăr ucrainean, era plecat la cumpărături când a auzit despre explozia de la Odesa. Când s-a întors în apartamentul său, acesta a găsit cadavrele soției sale și ale mamei ei, ucise de o rachetă rusească.

Atacul rusesc care a ucis trei generații dintr-o singură familie a stârnit indignare și revoltă în Ucraina. Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre moartea micuței Kira, relatează jurnaliștii de la BBC.

Ce fel de amenințare era ea pentru Rusia? Se pare că uciderea copiilor este noua idee națională a Federației Ruse”, a spus el.

Un bebeluș de 3 luni a murit. Au omorât un bebeluș de 3 luni. Războiul a început când bebelușul acesta avea o lună. Vă puteți măcar imagina ce se întâmplă? Sunt niște nenorociți. Nenorociți. Nu am alte cuvinte. Pur și simplu, nenorociți”, a adăugat Zelenski.

Iuri a mers duminică în clădirea distrusă pentru a vedea ce mai poate recupera din apartament – albume foto, colecția de pliculețe de zahăr a soției sale, scrisori. A găsit căruciorul bebelușului său făcut bucăți.

„Putea să găsească bucurie în orice. Odesa era orașul ei preferat. Lucra în PR și putea comunica cu mulți oameni, putea să-i înțeleagă. A fost o mamă și o prietenă minunată. Îmi va fi imposibil să găsesc pe altcineva ca Valeria. Era perfectă. O astfel de persoană întâlnești doar o dată în viață și a fost un dar de la Dumnezeu”, a spus el.

Kira se născuse la sfârșitul lunii ianuarie, cu doar o lună înainte de începerea războiului. La scurt timp, Valeria a scris pe Instagram că trăiește „un nou nivel de fericire”.

„Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea. Fetița noastră are o lună acum. Tati i-a adus primul buchet de flori. E un nou nivel de fericire”, scria Valeria la începutul lunii februarie.

„Am fost atât de fericiți când s-a născut Kira”, spune Iuri. Iuri vrea ca lumea întreagă să știe ce sa întâmplat cu familia lui.

„Eram în maternitate când a născut. Îmi este foarte greu să realizez acum că fiica și soția mea nu mai sunt aici. Toată lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească. „Este o durere pentru familia mea, pentru orașul nostru, pentru Ucraina, este o durere pentru întreaga civilizație. Sper ca povestea noastră să ajute la oprirea acestui război”, a adăugat bărbatul.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *