Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a ținut să demonteze câteva zvonuri care circulă în prezent în presă, și anume faptul ca acesta ar avea un dosar în lucru la DNA. Orban a ținut să precizeze că aceste informații nu reprezintă decât niște zvonuri, iar că acel dosar despre care se vorbește nu există.

„A apărut acest zvon în toată perioada de campanie. S-a spus că mă va saltă DNA-ul, a mai apărut în mod recurent această tema. S-a spus că e ceva legat de relația dintre Nicușor Dan și Ludovic Orban. Sunt și canale media care tot populează spațiul public cu tot felul de astfel de teme. Nu am fost chemat la DNA, nu există niciun fel de motiv pentru că eu să fiu chemat la DNA.Nu am comandat nicio achiziție publică, nu am sugerat, nu am recomandat parteneri, nu am cerut sub nicio formă să se deruleze sau să nu se deruleze contracte”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus citat de Capital.

„Sunt obligat să răspund la niște întrebări fără să spună cineva ceva concret. Unii au spus că am o relație cu nu știu ce doamna pentru simplu fapt că a lucrat și la Primărie și la Ministerul Transporturilor în perioada în care am lucrat și eu.Nu cred că cineva din apropierea mea a încălcat în vreun fel legea sau a intervenit la aceste achiziții”, a răspuns Ludovic Orban zvonurilor apărute în ultimele zile în presă.

„Eu nu m-am implicat în niciun fel în ceea ce priveşte procedurile de achiziţii. Implicarea pe care am avut-o, nu numai eu, ci şi alţi miniştri, inclusiv preşedintele, a fost aceea de a debloca relaţii comerciale cu alte state, care blocaseră exporturile către alte ţări. Cum a fost Germania, am dat un exemplu, când era la dispoziţia ministrului Sănătăţii să blocheze toate stocurile de produse, care erau produse de fabricile din Germania, să nu le livreze, chiar dacă erau contracte cu alte ţări”, a explicat fostul premier Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *