Ludovic Orban a declarat că Partidul Naţional Liberal se află pe un trend descendent în sondajele de opinie, undeva la 20-22% din voturi, care a început odată cu intrarea în cursa pentru şefia partidului a premierului Florin Cîţu.

Ludovic Orban a respins varianta ca PNL să se situeze în acest moment la 16% în preferinţele electoratului.

„Nu există, noi avem cercetări sociologice. Ce este interesant este că, până la momentul intrării în competiţie a domnului prim-ministru Cîţu, PNL a înregistrat o încredere şi o intenţie de vot stabilă, în jur de 26-27% şi, într-adevăr, există un trend descendent, nu avem scorul de 16-18%, în jur de 20-22%, e adevărat, dar am intrat pe trend descendent”, a spus Ludovic Orban, potrivit Digi 24.

Întrebat ce condiţii ar trebui să se îndeplinească pentru a inversa involuţia în sondaje a PNL, liderul liberal Ludovic Orban a răspuns: „Să înceteze atacurile reciproce”.

„Din păcate, unii dintre colegii mei, care au muncit alături de mine pentru a obţine rezultatele în perioada 2017-2020, consideră că pot să-i facă bine lui Florin Cîţu dacă dau toată ziua în mine. Aici trebuie să demonstrezi că eşti mai bun, în 25 septembrie este o competiţie pentru funcţia de preşedinte al partidului, la congres se alege preşedintele partidului, restul echipei se alege la un Consiliu Naţional care va fi convocat ulterior”, a spus actualul preşedintele al PNL, Ludovic Orban.

Zilele trecute, Ludovic Orban şi-a depus oficial candidatura pentru şefia PNL, unde îl va înfrunta pe actualul premier, Florin Cîţu. Orban candidează cu o moţiune conservatoare, care promovează valorile familiei, ale credinţei şi ale naţiunii.

Ludovic Orbana declarat că dezvăluirile de săptămâna trecută legate de premier au provocat o pierdere masivă de încredere în Florin Cîţu, dar şi în PNL.

În ceea ce mă priveşte, sunt foarte îngrijorat. Florin Cîţu nu este orice membru al PNL, este prim-ministrul care a fost susţinut de PNL, orice face Florin Cîţu, bun sau rău, face bine PNL sau face rău PNL. Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a provocat o pierdere masivă de încredere în premierul Cîţu şi, din păcate, şi în PNL”, a mai spus Ludovic Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul