ludovic orban
ludovic orban

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, apreciază că tăcerea lui Klaus Iohannis pe seama concentrării de trupe ruse la granița Ucrainei este inacceptabilă.

„Rusia a fost, este și va fi o permanentă amenințare la adresa României. Acest lucru trebuie să îl conștientizeze toți decidenții publici și toți românii”, consideră fostul premier și lider PNL, Ludovic Orban.

„Rusia intervine în sprijinul regimurilor autocrate din Belarus și Kazahstan. Rusia pune presiune permanentă pe Georgia. Rusia amenință un stat suveran ca Ucraina fără niciun fel de motiv legitim. Rusia solicită cu un tupeu de neacceptat revenirea la situația din 1997. Rusia își permite să ceară imperativ să se substituie deciziei unor state suverane, care ar putea decide să devină membre NATO. Rusia finanțează mișcări și partide antieuropene pentru șubrezirea unității europene. Toate aceste acțiuni, în contradicție flagrantă cu dreptul internațional, arată clar pericolul potențial reprezentat de Rusia față orice stat aflat în aria sa de influență”, a adăugat Ludovic Orban.

Orban mai afirmă că tăcerea lui Klaus Iohannis pe seama concentrării de trupe ruse la granița Ucrainei este inacceptabilă.

„Acțiunea autorităților din România trebuie să fie foarte clară și fermă, alături de aliații noștri. Tăcerea și inacțiunea lui Iohannis de o lună de zile nu pot fi acceptate. Măcar în domeniul politicii externe și în domeniul apărării, domenii aflate în competența directă a instituției prezidențiale, președintele trebuie să își dea două palme să se trezească din adormire, să comunice cu cetățenii și să fie parte la toate formatele de discuții care vizează interesele României. Să ia decizii, să aibă inițiative și să ia poziții publice clare”, a punctat Ludovic Orban.

În plus, fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, afirmă că nu doreşte să îl critice pe actualul lider al partidului Florin Cîţu pe motiv că nu poate să dea „cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţia de preşedinte al PNL”. Orban este de părere că nici Nicolae Ciucă, nici Lucian Bode nu pot fi succesori ai lui Cîţu la şefia partidului, din cauza problemelor legate de plagiat, respectiv de informaţiile privind unele derapaje legate de activitatea Poliţiei. În ceea ce priveşte PNL, fostul lider al formaţiunii spune că nu mai e nimic, e în alianţă cu PSD-ul”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *