Uniunea Europeană va restricționa utilizarea inteligenței artificiale

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut duminică organizarea de alegeri parlamentare anticipate, după ce tabăra sa a pierdut în fața partidului de extremă dreapta Adunarea Națională la o diferență uriașă, scrie Reuters.

Emmanuel Macron a anunțat dizolvarea parlamentului și organizarea de noi alegeri legislative imediat după înfrângerea severă suferită la europarlamentare.

„Nu mă pot preface că nu s-a întâmplat nimic”, a spus președintele.

„După ce am efectuat consultarea prevăzută la articolul 12 din Constituție, am decis să vă redau alegerea viitorului nostru parlamentar prin vot”, a declarat Macron într-un discurs național televizat.

„Este un moment esențial de clarificare (…) Am auzit mesajul vostru, preocupările voastre și nu le voi lăsa fără răspuns”.

Macron a admis că rezultatele sunt un dezastru pentru guvernul său. Într-un pariu politic de mare risc, cu mai puțin de două luni înainte ca Parisul să găzduiască Jocurile Olimpice, el a declarat că alegerile pentru camera inferioară vor fi convocate pentru 30 iunie, cu un al doilea tur de scrutin pe 7 iulie.

Decizia neașteptată a lui Macron, scrie Reuters, l-ar putea lăsa pe președinte într-o poziție și mai slabă, dacă partidul lui Le Pen va câștiga o majoritate parlamentară.

Le Pen: „Suntem pregătiți să punem capăt imigrației în masă”

„Nu pot decât să salut această decizie, care este în concordanță cu logica instituțiilor celei de-a cincea Republici”, a declarat Marine Le Pen, după anunțul președintelui.

„Suntem gata să preluăm puterea dacă poporul o dorește”, a mai spus ea, adăugând că victoria de la europarlamentare este una istorică.

„Suntem pregătiți să punem capăt imigrației în masă. Suntem pregătiți să facem din puterea de cumpărare a francezilor o prioritate, suntem pregătiți să începem să reindustrializăm țara”, a completat lidera extremei-drepte.

Jordan Bardella, principalul candidat al RN și unul dintre cei mai populari politicieni din țară, a salutat și el victoria și l-a atacat pe Macron.

„Emmanuel Macron este un președinte slăbit în această seară”, a declarat el în fața susținătorilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *