Județul Vaslui a devenit din nou roșu. PSD câștigă detașat primăriile și consiliile
Județul Vaslui a devenit din nou roșu. PSD câștigă detașat primăriile și consiliile

Partidul Social Democrat a revendicat victoria în alegerile pentru majoritatea comunelor din județul Vaslui, precum și câștigarea majorității în Consiliul Județean și în patru dintre cele cinci municipii și orașe ale județului, potrivit numărătorii paralele efectuate de formațiunile politice.

Social-democratul Ciprian-Ionuț Trifan a obținut primul mandat de președinte al Consiliului Județean Vaslui, după ce l-a învins pe liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru, anunță B1TV.

La Primăria Municipiului Vaslui, Lucian Branișteanu, demisionar din PNL și candidat pe listele PSD, a câștigat mandatul de primar.

În municipiul Bârlad, actualul primar, fostul liberal Dumitru Boroș, candidat la aceste alegeri din partea PSD, a obținut cel de-al treilea mandat la conducerea administrației locale.

De asemenea, la Huși, actualul primar Ioan Ciupilan (PSD) și-a menținut funcția, în timp ce la Murgeni, candidatul PSD Eduard Cazacu a câștigat un nou mandat de primar.

Rezultatele oficiale urmează să fie validate de către birourile electorale, după centralizarea proceselor verbale de la toate secțiile de votare din județ.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *