Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul pe care îl conduce a câștigat alegerile locale, în timp ce victoria alianței PSD-PNL la europarlamentare, cu peste 50% din voturi, demonstrează că guvernul este unul „legitim”.

„Avem un vot politic și PSD a câștigat aceste alegeri cu o diferență de 10% între primul partid și al doilea partid, PNL”, a afirmat Ciolacu duminică noaptea, la B1TV.

Liderul social-democrat a subliniat că „avem un scor cu 5 în față al acestei alianțe electorale, ceea ce dă o stabilitate actualului Guvern și putem spune că actualul Guvern e legitim cu 5 în față”.

Referitor la alegerile pentru Primăria Capitalei, Ciolacu a menționat: „La Sectorul 1 și 2, candidații comuni ai alianței sunt pe primele locuri. La Capitală vom vedea care e diferența între Nicușor Dan și Gabriela Firea până la urmă. În acest moment, așa cum arată datele, Dan e primar general”.

Despre rezultatul Gabrielei Firea la europarlamentare, unde a obținut un mandat, premierul a spus: „Dânsa e a treia pe listă. E aleasă europarlamentar. În viață mai și pierzi alegeri, asta e esența democrației”.

Întrebat despre un potențial candidat comun la prezidențiale, Ciolacu a răspuns: „Faptul că românii ne-au dat un vot împreună cu 5 în față e o bază de discuție dacă transformăm această alianță electorală într-una politică”.

El a apreciat campania Gabrielei Firea drept „corectă și curată”, în contrast cu cea a lui Burduja, „care a atacat-o și a fost mai dezastruoasă”.

Premierul l-a invitat pe Nicușor Dan „să îl abordeze pentru a construi cele mai bune lucruri pentru București”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *